Nadav Cohen
איך כותבים תוכן טוב, אבל באמת טוב?
הבעיה הכי גדולה עם מאמרים מהסוג הזה, שבהם מוצגות לקורא התמים שלל עצות על התנהלות נכונה בחיים, היא שהם מכילים בעיקר סיסמאות נבובות וריקות מתוכן. אז כדי שלא לאכזב את קהל הקוראים, תרשו לי כבר בשלב זה לזרוק לאויר את הפתגמים הידועים והמתישים משהו, ואז נמשיך לתוכן האמיתי של המאמר, טוב?
התוכן הוא המלך. יש לכתוב לקוראים ולא למנועי החיפוש. אנחנו חייבים לתת ערך ללקוח. חישבו על הקורא לפני שאתם כותבים את התוכן: מה הוא מחפש? איזה מן מידע הוא צריך? מהי הדרך הטובה ביותר להעביר אליו את התוכן המותאם עבורו?
יופי. בואו נמשיך.
זה נחמד מאוד לחשוב על נקודת המבט של הקורא לפני שאנחנו כותבים מאמר. מדובר בעצה מקסימה שיכולה להוסיף לפעמים הרבה מאוד ערך. העניין הוא שברוב המוחלט של המקרים הגולש לא מגיע אלינו כדי לקרוא מאמרים ארוכים. למשל, אם גולש בן 26 מגיע אלינו כדי להזמין משלוח של פרחים לאמא שלו, אז, סלחו לי על הביטוי, מעניין את סבתא שלו לקרוא מאמר על הרקפת המצויה. הוא צריך להזמין עכשיו פרחים.
אוקיי. אז מה נעשה? לא נכתוב מאמר על הרקפת המצויה? איך נתקדם בגוגל בלי לכתוב תוכן? הבטחתם שהתוכן הוא המלך…
אז מסתבר שלנהל אסטרטגיית תוכן ולחשוב על המשתמש תוך כדי - לא תמיד הולך טוב ביחד. מה עושים? ובכן יש הרבה מה לעשות.

עצות פרקטיות לכתיבת תוכן טוב
נדלג, ברשותכם על שלל העצות שנוגעות לשמירה על תחביר תקין, העדר שגיאות כתיב, הקפדה על שפה לשונית גבוהה ועוד ועוד. בואו ניגש לתכלס, ונבין גם מדוע הוא חשוב:
כיתבו טוב יותר מן המתחרים
זאת לא סיסמה. זאת העצה הכי פרקטית שיש. חפשו בגוגל את הביטוי או הנושא שעליו אתם כותבים. קיראו את המאמרים המופיעים בעמוד הראשון. כעת, כיתבו טוב יותר.
מה זה אומר? אם למשל, נתקלתם ב- 9 עצות מעשיות למשלוח פרחים אל מחוץ לעיר, כיתבו 11 עצות מעשיות למשלוח פרחים מחוץ לעיר, והוסיפו עוד עצת בונוס משלכם. נתקלתם במאמר של 1200 מילים על נושא כלשהו? כיתבו מאמר של 2000 מילים על אותו נושא. פשוט כיתבו טוב יותר, מדוייק יותר, ורחב יותר מן המתחרים שלכם.
תוכלו להעזר בכלי הפופולרי מבית Semrush כדי לנתח את התוכן באתר שלכם ובאתרים המתחרים.
שלבו מילות מפתח
על מנת שגוגל ידרג את התוכן שאתם כותבים עבור ביטויי מפתח מרכזיים, חשוב מאוד… לשלב את ביטויי המפתח האלו, בצורה לא מוגזמת אמנם, בטקסט שאתם כותבים. לא מפתיע, נכון? ובכן, הרבה כותבי תוכן שוכחים מן הכלל הבסיסי הזה. בסופו של דבר, גוגל, למרות יכולות למידת המכונה שהיא משלבת, מחפשת, עדיין, ובין היתר, את מילות המפתח בתוכן שכתבתם.
שלבו LSI - Latent semantic indexing בטקסט
כאשר אתם כותבים על פיתגורס, סכום הזויות במשולש, משפט החפיפה צלע זוית צלע ועוד גוגל מבינה שאתם עוסקים כעת בגיאומטריה של המישור. השיטה הזאת, של כתיבת מאמרים המכילים מושגים מעולמות תוכן רלוונטיים, מצויינת כדי לאותת לגוגל על אילו ביטויים הוא צריך לדרג את המאמר שכתבנו מחד, ולא לעשות שימוש מוגזם באותה מילת מפתח מאידך.
קשרו פנימה והחוצה מן הטקסט
השימוש בקישורים פנימיים וחיצוניים הוא חשוב מאין כמוהו. גוגל אוהבת מאוד לראות טקסט שמפנה להרחבות נוספות, למקורות אחרים סמכותיים, ואפילו לדפים פנימיים בתוך האתר שיכולים להוסיף ערך. קישורים פנימיים יכולים גם לסייע ולאותת לגוגל מהי היררכיית התוכן באתר, ואילו עמודים חשובים לנו יותר מאחרים.
הקפידו על תדירות שוטפת של העלאת תוכן לאתר
כתיבה של מאמר בודד והעלאה שלו לאתר היא כמובן צעד מבורך אבל בטח לא מספיק. כדי שמנוע החיפוש יחשוב שהאתר שלכם הוא אוטוריטה בתחומו, עליכם יהיה להעלות מאמרים לאתר בתדירות שוטפת. כל כמה זמן, ודאי תשאלו. שוב. תלוי במתחרים.
כיתבו בצורה מובנית
בני אדם יצליחו להסתדר עם טקסט שאין בו כותרות וכותרות משנה שמסודרות לפי היררכיה מוקפדת. מנוע החיפוש שלכם, לעומת זאת, יסתדר קצת פחות. שלבו במאמרים שלכם כותרות וכותרות משנה, מה שיעזור לכם לא רק בתהליך האינדוקס של המאמרים על ידי גוגל, אלא גם בסעיף הבא.
שלבו תוכן עניינים
שוב, בהחלט ייתכן שתוכן עניינים יוסיף, בטעות, גם ערך עבור הלקוח. אם זה אכן קרה, כל הכבוד לכם. אבל, הסיבה העיקרית להוסיף תוכן עניינים למאמרים ארוכים, היא לסייע לגוגל להבין במה המאמר עוסק. שימו לב, שימוש נכון בכותרות וכותרות משנה יאפשר לכם להוסיף תוכן עניינים במהירות, ובצורה אוטומטית.
רווחו בין פסקאות
רובכם ודאי יצעק עלי עכשיו: מה אכפת למנוע חיפוש אם שילבתי או לא שילבתי ריווח מתאים בין פסקאות במאמר כתוב. ובכן, הפעם, נדבר, לשם שינוי, על הגולש באתר שלכם. מתי לדעתכם הוא ישאר יותר זמן ויצרוך יותר תוכן באתר שלכם, כשהטקסט יהיה צפוף ולא קריא או כאשר הטקסט יהיה מרווח ונעים לעין? נו? אתם מצטערים שצעקתם עלי?
הוסיפו תמונות לטקסט
תמונות להמחשה יכולות לסייע לקורא להרגע לכמה שניות מן הקריאה המתישה, ולהגדיל את זמן השהיה שלו באתר. מדובר במתודה חשובה ביותר לשילוב כחלק מאסטרטגיית התוכן שלכם.
שלבו הומור בטקסט
נכון. לא תמיד להומור יש מקום בטקסט רשמי שנכתב באתר. אולם לכשזה מתאפשר, להומור יש הרבה מאוד ערך מוסף. הוא משאיר את הקורא זמן רב יותר באתר ומסייע לו להזדהות עם הכתוב.
עשו שימוש בהדגשות לכשצריך
טקסט שכתוב בצורה מונוטונית הוא טקסט משעמם שיעייף את הקורא. עם זאת, שילוב של אלמנט ההדגשה עבור ביטוי מסויים, הגדלה של הפונט, הוספת קו תחתי ועוד, יכולים בהחלט לסייע לקורא להישאר עירני, עד כמה שהדבר אפשרי.
שימרו על יחס של 2:3 בין גדלי הכותרות השונות
אל תייצרו פערים גדולים מידי או קטנים מידי בגודל שבין הכותרות השונות במאמר. שמירה על יחס של 2:3 בין רמת כותרת לרמה הבאה אחריה, תמצב את הטקסט בצורה מקצועית יותר.
עשו שימוש בפונט קריא לגוף הטקסט. בכותרות תעשו מה שבא לכם.
אל תעזו לעשות שימוש בפונטים יותר מידי מיוחדים עבור גוף הטקסט. זה מתיש, מעייף ויגרום כמעט בוודאות לנטישה של הגולשים. בכותרות, לעומת זאת, זה כבר יהיה בסדר.
לסיכום
בפעם הבאה כשמישהו יטען בפניכם שהתוכן הוא המלך, תענו לו שאתם מסכימים, אבל...