Nadav Cohen
ניתחתי 28 אתרי וויקס. הנה הסיבה שקשה יהיה לקדם אותם בגוגל
אחרי מבצע שנמשך לתוך הלילה, אני יכול לומר שאספתי מספיק נתונים אודות הבעיות הנפוצות שמקשות על אתרי וויקס להיות מקודמים במנוע החיפוש הפופולרי.
במהלך חודש אוגוסט, למען האמת לקראת הסוף של חודש אוגוסט, כשלמוכר בגלידריה השכונתית נמאס לראות אותי עם הילדים, נזדמנו לי, בדרך נס, שעתיים פנויות. במקור, התוכנית שלי הייתה, בפעם האלף, לנסות ולבנות משפך שיווקי, באמצעות וובינר, דפי נחיתה, רשימות דיוור ומסרים, ואז ייעוץ פרטני למתעניינים בנושא של קידום אתרים.
אלא שאז, בניגוד לכל הגיון בריא, מצאתי את עצמי כותב באחת מקבוצות הפייסבוק הפופולריות, שיש לי שעתיים פנויות, ואני אשמח לסייע למי שרוצה להבין מה עליו לשפר באתר כדי שיוכל לקדם אותו בגוגל. מפה לשם, השעתיים הפכו להרבה יותר משעתיים, אבל אני מרגיש שהרווחתי בגדול. הנה הן התובנות העיקריות שעלו משיטוט באתרים שונים, מבוססי וויקס, ברשת האינטרנט.
11 טעויות נפוצות שבעלי אתרים מבצעים ומקשות עליהם את הקידום בגוגל

רגע לפני שנתחיל, חשוב להבין דבר אחד: קידום אורגני של אתרים בגוגל הוא משימה מתמשכת. זהו תהליך ארוך, שגוזל זמן, משאבים, וכפוף לשינויים שכופים עלינו המתחרים וגם גוגל עצמה. אין לאף מקדם אתרים את היכולת להבטיח באופן מעשי מיקום כזה או אחר במנוע החיפוש. עם זאת, יש הגיון בריא, ופעולות פשוטות, ללא עלות, שאתם בעלי האתרים יכולים לבצע, כדי לשפר את הנראות שלכם במנועי החיפוש. נתחיל?
טעות מספר 1: אין מספיק תוכן
האמירה הידועה, שתמונה שווה אלף מילים, לא נבדקה, ככל הנראה, עד הסוף.
הגולש הממוצע מסוגל להסיק מסקנות במהירות, להיכנס לאתר ולהבין מן התמונות הקיימות בו בדיוק במה האתר עוסק ואילו שירותים הוא מציע. זה לא המצב עם גוגל. גוגל צריך שנספר לו באריכות במה האתר עוסק. הוא צריך שנעשה זאת בצורה מסודרת. הוא זקוק לתגיות אלט עבור התמונות כדי שיבין מה בדיוק הן מייצגות. הוא צריך שנעשה שימוש נכון בכותרות ובכותרות משנה, לא רק בעיצוב, אלא גם ובעיקר בהגדרות האדיטור, כדי להבין את היררכית התוכן באתר. גוגל צריך שנשלב מילות מפתח מעולם התוכן עליו אנחנו מדברים באתר, ושלא נתקמצן במילים.
יש כאן דיסוננס. זה ברור.
מקדמי אתרים זקוקי שהאתר יכיל הרבה תוכן טקסטואלי. מעצבי אתרים מבקשים, פעמים רבות, בדיוק את ההפך. אני לא מתכוון להכריע מי צודק. רק טוען שאם המשימה החשובה היא קידום האתר בצורה אורגנית, לתוכן ישנה חשיבות גדולה, וצריך לקחת זאת בחשבון.
בהרבה אתרים שמתי לב שלא מלווה את האתר בלוג. בחלק מן האתרים נמסר לי על ידי בעלי האתר שהבלוג נזנח בעקבות העדר קוראים. זוהי, חברים, טעות חמורה. הבלוג אמנם מיועד לקוראים, אבל לא פחות חשוב מכך לגוגל. בלוג מקצועי, שמפנה למקורות מידע רלוונטיים, שכולל תמונות להמחשה ותוכן איכותי, יעזור לכם להיות מדורגים בגוגל, גם עבור מילות מפתח נוספות, הנקראות ביטויי זנב ארוך.
טעות מספר 2: עיצוב לא מקצועי בתחומים שדווקא דורשים זאת
גוגל השיקה לאחרונה עדכון שעוסק באתרים מסוג YMYL - Your Money Or Your Life.
אני לא מתיימר להבין איך בדיוק גוגל עדכנה את האלגוריתם שלה בנושא, אולם נראה, כי אתרים שמספקים שירותים שיכולים להשפיע באופן דרסטי על החיים שלכם, או על הכסף שלכם, נדרשים לעבור כעת שבעה מדורי גיהנום כדי להצליח ולהיות מדורגים גבוה.
חלק מן האתרים, בתחום הרפואה למשל, לקחו את העניין מאוד ברצינות. האתרים הללו מציגים את הצוות הרפואי המספק שירותים עבור האתר, ומקשרים לעמוד ביוגרפיה מתאים בלינקדאין. הם מפרסמים קישורים למאמרים שהצוות הרפואי פרסם, לתארים שלהם, לנוכחות שלהם ברשתות חברתיות, למחקרים מדעיים שהתפרסמו וכו'.
למה אני כותב את זה? משום שתדעו שזאת, ככל הנראה תהיה המגמה.
אם אתם רוצים לקחת כסף מן הלקוח עבור שירותים גדולים מאוד, כדאי מאוד שהאתר שלכם יראה אמין. ואחד הפרמטרים החשובים בהקניית סמכותיות ואותניות לאתר מתחיל בעיצוב: העיצוב צריך להיות מקצועי, ולכלול לוגו, קווים נקיים, שפה עיצובית אחידה וכו'.
טעות מספר 3: העדר קישורים לעמודים חשובים בפוטר
נזכיר בהזדמנות הזאת למי ששכח: הפוטר הוא החלק הקבוע בתחתית האתר שהולך איתנו ומלווה אותנו בכל עמודי האתר. למה הוא חשוב? מפני שהוא מאותת לגוגל מהו התוכן שהיה לנו מספיק קריטי לשים בשטח הנדל"ן המצומצם הזה. הפוטר, למעשה, מציין עבור גוגל מהם העמודים החשובים יותר באתר, ומסייע לו לייצר מעין היררכיה משנית של חשיבות העמודים באתר.
בהרבה מן האתרים שסקרתי בעקבות הפרויקט הזה, הפוטר, אם היה קיים, לא הכיל קישורים לעמודים חשובים. חבל.
טעות מספר 4: כותרות מטא לא מטוייבות
הסברתי כבר בעבר בפוסט הזה, על החשיבות העצומה של טיוב כותרות מטא לעמודים, ובכל זאת מצאתי לא מעט אתרים עם כותרות לא מטוייבות. אז בואו ננסה להבין מהי כותרת מטא טייטל, ומתי היא נחשבת למטויבת. כותרת מטא היא כותרת שמוצגת במנוע החיפוש כאשר גוגל חושב שהעמוד הספיציפי באתר שלכם הוא רלוונטי לחיפוש אותו ביצע הגולש. למטא טייטל חשיבות עצומה ביכולת לשכנע את הגולש ללחוץ על הקישור לאתר שלכם.
חישבו על זה: האתר שלכם יכול להיות מאובטח, ומהיר, ובעל תוכן עם ערך רב עבור הלקוח, וגם מותאם לנייד, ובעל מבנה תקין ועוד ועוד, אבל את כל זה הלקוח לא יודע לפני שהוא לוחץ על הקישור במנוע החיפוש. למעשה, ההחלטה של הגולש האם ללחוץ על קישור לאתר שלכם מתקבלת בעיקר על סמך המטא טייטל והתיאור המופיעים במנועי החיפוש. לכן, חשוב כל כך לטייב אותם.
ומה זאת אומרת לטייב אותם? אני אוהב לעבוד בפורמט קבוע: שם העמוד הכולל מילת מפתח חזקה - תיאור ערך ללקוח | שם המותג. לדוגמה: "טבעות נישואין - הדרך שלך להתאהב בעצמך מחדש | תכשיטי כהן".
טעות מספר 5: פרופיל קישורים חיצוניים חלש
מטעמי רגישות, לא אדון כאן בכל הדרכים להשיג קישורים חיצוניים המפנים לאתר. הרבה מאוד מאמרים נכתבו ברשת בהקשר הזה. אבל חשוב יהיה להבין שמדובר בפקטור משמעותי ביותר בעיני גוגל כשהוא מגיע לדרג את האתר. גוגל בעצם אומר: לבנות אתר מהיר, בעל תוכן, מותאם למובייל, בעל מבנה נכון וכו' כל אחד יכול לעשות. אבל אתר שמקבל פרופיל קישורים גדול, איכותי וטבעי - הוא אתר שככל הנראה שווה משהו. אם אחרים מוכנים להמליץ עליו, נראה שאפשר לסמוך עליו.
טעות מספר 6: שימוש לא נכון בכותרות וכותרות משנה
אמנם הזכרתי את הנושא הזה בסעיף על התוכן, אבל הוא מספיק חשוב כדי שארחיב עליו גם כאן. בכל עמוד באתר אמורה להיות כותרת ראשית אחת. לא כותרת שאתם חושבים שהיא ראשית, אלא כזאת שגוגל חושב שהיא ראשית. מה ההבדל? אנשים יכולים להבדיל בין צבעים, גדלים, מרווחים, ולעשות שימוש בהגיון בריא - כל זאת כדי לדעת שמדובר בכותרת הראשית של האתר. גם גוגל יכול לעשות את כל זה, אבל הרבה הרבה יותר פשוט לציין בפניו שמדובר בכותרת ראשית. איך? באמצעות התג Heading 1. כל השאר - עיצוב, גודל, צבע, וכו' - הרבה פחות חשוב בהקשר הזה.
העמוד באתר צריך להכיל היררכיה נכונה של כותרות. לדוגמה: כותרת ראשית->טקסט->כותרת משנית->טקסט->כותרת משנית->טקסט וכו'.
טעות מספר 7: העדר תגיות אלט לתמונות
תגיות אלט לתמונות בעצם מספרות לגוגל מה רואים בתמונה. נעזוב לרגע את נושא הנגישות לבעלי מוגבלויות שהוא נושא חשוב מאוד בפני עצמו. תגית האלט מסייעת לגוגל להבין מה קורה בעמוד באתר שלכם.
תמונות הן מרכיב קריטי באתר. הן משמשות אותנו לתבל את העמוד בקצת צבעוניות, להמחיש לגולש באיזה מוצר מדובר, להקל על הקריאה ולעייף את הקורא בצורה המינורית ביותר האפשרית. תמונות גם מאפשרות להשאיר את הגולש זמן רב יותר באתר.
ולמה אני חושב שתגיות אלט הן כל כך חשובות? אני לא. פשוט טוען שזה נושא שכל כך קל לטיפול עצמי, בלי אנשי מקצוע, שחבל יהיה שלא לטפל בו. אנחנו מנסים להתעלות מעל המתחרים שלנו במספר הנקודות שנקבל מגוגל, ובמקרה הזה, מדובר בנקודות מתנה.
טעות מספר 8: עיצוב האתר לא בוצע באמצעות סטריפים
אני לא מומחה גדול בעיצוב. למעשה, אני ממש גרוע בעיצוב. אבל אפילו אני יודע שאם האתר נפתח בדפדפן יחד עם פס גלילה אופקי, משהו כאן לא תקין. מספר אתרים שסקרתי במסגרת הפרויקט הכילו אובייקטים שנזרקו על המסך בלי סטריפים. תצורת העבודה הזאת גורמת לאחת משתי בעיות: או שלא רואים את כל התוכן במסך וצריך לגלול בצורה אופקית, או שרואים הרבה שטח מת בצידי האתר. לא תקין.
טעות מספר 9: הגדרות ברירת מחדל שנותרו כתוצאה משימוש בתוספים
כאן מדובר, למעשה, באתר שהטמיע תוספים כאלו ואחרים אך לא השלים את פעולת הטיוב והעדכון שלהם. כתוצאה מכך, אנחנו יכולים לראות טפסים שונים באתר שמשלבים שפות שונות, טקסטים ברירת מחדל כמו: "כאן להוסיף תיאור של המוצר" וכו'. הדבר פוגע, כמובן בחווית המשתמש, אבל לא פחות חשוב - פוגע "בחווית המשתמש של גוגל".
טעות מספר 10: האתר נפתח במילים שאינן מילות המפתח
בחלק מן האתרים שביקרתי, נעשה שימוש בתבניות עיצוב מהממות. ככאלה, שילב בעל האתר, לבקשת וויקס, ציטוט יפה בראש העמוד. ככל שזה יכול לרגש את הקורא לקרוא ציטוט שכזה, הרי שאת גוגל הקריאה מרגשת פחות. המילים הראשונות שגוגל סורק באתר הן חשובות יותר מיתר הטקסט. שימו לכך לב. אנחנו שוב חוזרים למנעד הזה, למטוטלת שבין קידום אתרים ועיצוב ותכנון האתר. אני שוב חוזר ואומר שאני לא אומר לכם מה חשוב יותר. את זה אתם תחליטו. אבל אם החלטתם שהקידום בגוגל חשוב לכם יותר, קחו את הטעות הנפוצה הזאת בחשבון.
טעות מספר 11: האתר בנוי על עמוד אחד עם הפניות לקטעים מסויימים בעמוד
חייב לציין שבאופן אישי אני מאוד אוהב את הקונספט. מרגיש לי מאוד נעים ופחות טרחני. חייב לציין בנוסף שלגוגל פחות אכפת שאני באופן אישי מאוד אוהב את הקונספט.
קידום אתרים הוא תורה פשוטה: קידום ביטויי מפתח עבור עמודים מסויימים. כלומר, שיוך של מספר מצומצם יחסית של מילות מפתח לכתובת url ייעודית.
אתם ודאי מבינים, שבמקרה שהאתר בנוי על עמוד אחד, המשימה הזאת הופכת להיות הרבה יותר קשה, אם לא בלתי אפשרית.