top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תNadav Cohen

אז מה, לעזאזל, עושה מקדם אתרים?

אם תפתחו את המילון ותחפשו אחר המונח "טפיל", תמצאו ודאי שההגדרה מתייחסת ליצור שמשיג את משאבי הקיום שלו מיצור אחר. כלומר, מי שחי על חשבון משאביו של הזולת; פרזיט; אוכל חינם.


ולנושא אחר: מה עושה מקדם אתרים בעת הפעילות השוטפת שלו? מהן הפעולות שהוא נדרש לבצע על מנת לשפר את המיקומים של עמודי האתר שלכם עבור ביטויי המפתח שחשובים לכם? הכל במאמר הבא.


הקדמה קצרה


תחום הקידום האורגני נחשב מאז ומתמיד כסוג של קופסה שחורה. אף אחד לא יודע איך הדברים מתנהלים באמת מאחורי הקלעים, התוצאות מושגות בדרך כלל רק בטווח הארוך, ואין יכולת ממשית לבצע מדידה ומעקב אחר התקדמות הפרויקט לשיפור הנראות של אתר אינטרנט במנועי החיפוש השונים.


במילים אחרות - מדובר בגן עדן לנוכלים.


ובכל זאת, נמצאים ביננו לא מעט בעלי מקצוע מעולים, שעושים את עבודתם נאמנה. מה, אם כן, אמור לעשות מקדם האתרים שאיתו התקשרתם כדי להשיג תנועה אורגנית רבה ואיכותית יותר לאתר שלכם? מה תפקידו של מקדם האתרים שלכם בכוח המשימה של העסק? ובכן, אם מקדם האתרים שלכם אינו טפיל, אלו רק חלק מן הפעילויות העיקריות שאותן יבצע, מיד עם קבלת הפניה מכם.



הנה הצ'קליסט שבו יעשה שימוש מקדם האתרים


פעולה מספר 1: להעריך האם יש סיכוי לקדם את האתר בנישה מסוימת בתקציב נתון


עם כל הכבוד לקורס שעבר מקדם האתרים באחת מן המכללות הפזורות בארץ, וגם לניסיון שצבר בקידום ארבעה אתרים שונים עד כה, יש פרויקטים שהם מיועדים לכישלון עוד לפני שנהגו במוחם של מנהלי העסק. בעל צימר בצפון שמעוניין בתקציב שיווק של אלפי שקלים בודדים בחודש לקדם את האתר שלו בצורה טבעית ואורגנית במנועי החיפוש תחת החיפוש "צימרים בצפון", לא יוכל להשיג את התוצאה המבוקשת גם בעוד מאה שנים של תהליך קידום מסיבי. רמת התחרות היא כל כך גדולה בתחום הזה, רוויית משאבים ויצרים, עד שבלתי הגיוני בעליל יהיה לראות אותו מופיע בעמוד הראשון של גוגל תחת ביטוי החיפוש הנ"ל.


מקדם אתרים טוב הוא כזה שיודיע ללקוח כבר עם הפניה הראשונית, שהפרויקט הזה איננו בר יישום ואיננו רלוונטי, ויציע ללקוח פניה אל אפיקי שיווק אחרים.


פעולה מספר 2: לשקף ללקוח את לוחות הזמנים והתקציב הצפוי הנדרש


מקדם טוב הוא זה שיסביר ללקוח שתוצאות בתהליך קידום אורגני מושגות בטווח הארוך. זה אומר שבתחומים לא תחרותיים ובנישות מאוד מסוימות אפשר להשיג תוצאות אחרי מספר בודד של חודשים. וזה גם אומר שבתחומים תחרותיים משך הזמן להשגת תוצאות אפקטיביות יכול להגיע לשנה ואף יותר.


פעולה מספר 3: ללמוד היטב את העסק


מקדם אתרים הוגן הוא זה שלומד היטב את העסק שהוא מתכוון לקדם. זה אומר שעליו להיות עם יד על הדופק בכל מה שקשור לפעילות השיווק והמכירה של העסק. היכן נמצאים הלקוחות? איך הם מגיעים לעסק? מה היתרונות של בית העסק על פני העסקים המתחרים? האם בנישה שבה פועל העסק נדרשת מומחיות על מנת לייצר תכנים שונים ולפרסם אותם ברשת האינטרנט ובאתר עצמו? מהן התוכניות העתידיות של העסק? האם הוא מציע שירותים ייחודיים?


פעולה מספר 4: לבצע מחקר מתחרים מקיף


כאשר מקדם אתרים ניגש למלאכת הקידום עליו ראשית להעריך את מצב המתחרים, ולזהות את היתרונות שלהם וגם את המקומות שבהם לעסק שהוא מקדם יהיה יתרון יחסי. כיצד נראה פרופיל הקישורים הנכנס לאתרי המתחרים? איזו חווית משתמש הם מציעים? האם הם מצויידים במערך תמיכה ומכירות? באילו ערוצים ניתן לפנות אל המתחרים ולקבל תשובה? מה היתרון בהתקשרות מול המתחרים? האם מדובר במחירים זולים יותר? במשלוחים מהירים יותר? בתמיכה בשפות שונות? הבטחה להחלפת המוצר במקרה שהלקוח לא מרוצה?


פעולה מספר 5: לבצע מחקר מילות מפתח מעמיק


בסופו של יום, יבקש בעל האתר להופיע בדפי תוצאות החיפוש של מנועי החיפוש השונים, כאשר הגולשים מבצעים שאילתות חיפוש מסויימות. בחירת מילות המפתח האלו היא המפתח להצלחה. מחד, ירצה בוודאי בית העסק להתמקד במילות המפתח הפופולריות ביותר כדי להגדיל ככל האפשר את התנועה האורגנית לאתר. מאידך, התחרות על מילות המפתח האלו צפויה להיות גדולה, ואולי כדאי יהיה שהמיקוד יעבור לביטויי זנב ארוך, אותם ביטויים המכילים חיפושים ארוכים יותר של משתמשים שונים, אינם כה פופולריים, אבל שרמת התחרות עליהם נמוכה יותר.


פעולה מספר 6: לבצע אופטימיזציה לאתר


לא נרחיב כאן על הפעילות שנדרש מקדם האתרים לבצע באתר על מנת להתאים אותו לתוצאות החיפוש, אולם נציין כי מצופה ממקדם האתרים לדאוג לתוכן עשיר ומגוון באתר, שייתן ערך רב לגולשים, להתאים את הכותרות וכותרות המשנה לחיפושים הצפויים במנועי החיפוש, לשלב את מילות המפתח החשובות באתר, לייצר ניווט נוח וחווית משתמש מעולה באתר, להאיץ את מהירות האתר, לדאוג לסידור התגיות השונות באתר, לייצר קישורים פנימיים באתר, לסדר את ההיררכיה באופן הגיוני באתר ועוד ועוד.


פעולה מספר 7: לבנות פרופיל קישורים חיצוניים לאתר בצורה מבוקרת


מקדם אתרים טוב ידע לבנות פרופיל קישורים חיצוניים לאתר בצורה איטית ומבוקרת, לגוון בטקסט העוגן שבו נעשה שימוש על מנת שהפרופיל יראה אמין ולא חשוד, לשלב אתרים בעלי סמכות וגם כאלו עם סמכות מופחתת שמהם יתקבלו הקישורים, למצוא אתרים רלוונטים בנישה ולבצע איתם החלפת קישורים ועוד.


פעולה מספר 8: לייצר שיתופי פעולה עם מקדמים אחרים


מקובל יהיה לומר, שמקדם אתרים אחד, טוב ככל שיהיה, יתקשה לתת את המעטפת השלמה הדרושה לבית עסק שמעוניין לקדם את עצמו בצורה אורגנית במנועי החיפוש. מקדם אתרים טוב הוא כזה שיוצר לעצמו קשרים בתעשיה, שמאפשרים לו לבקש טובות, להשיג הנחות, להחליף קישורים, ולהישאר רלוונטי. לכן, אם אתם מתכוונים להתקשר מול מקדם אתרים כדי לשפר את הביצועים האורגניים של האתר שלכם, שאלו לפני כן את המקדם אילו קשרים הוא הצליח לייצר לעצמו בשוק.


לסיכום


לא כל מקדמי האתרים הם פרזיטים אוכלי חינם שרק מחפשים כיצד להמשיך את חייהם על חשבון אחרים. עשו מאמץ ומיצאו את אלו שאינם עונים להגדרה שבמבוא.

113 צפיות0 תגובות
bottom of page