top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תNadav Cohen

3 מערכות מעצבנות יותר מ-Wix

למרות ההצלחה העצומה של Wix והאופן שבו היא הצליחה להנגיש בניית אתרים לקהל הרחב, ישנה עדיין דעה רווחת שהיא לא יכולה לעמוד כתף אל כתף אל מול מערכות אחרות מכיוון שהיא מוגבלת מדי – בעיקר בהקשר של קידום בגוגל.


אז נכון, יש קטעים שבה Wix קצת מוגבלת כמו למשל כל מה שנוגע לקידום אתרים (במיוחד בתחומים הכי תחרותיים) או הצורך להתאים תבניות לעברית. אבל בגדול הידידותיות שלה והצורך שלא להתעסק כמעט כל הדברים הטכניים מצדיקים את הפופולאריות שלה הן בקרב משתמשים והן בקרב חברות שבונות באמצעותה אתרים בזמן קצר יחסית עבור לקוחות הקצה.


אם נשווה את Wix למערכות קוד פתוח מסוימות או מערכות סגורות, נראה שהיתרונות שלה הם אפילו משמעותיים יותר. כדי להדגים זאת, אתחיל עם דרופל וג'ומלה.


לפני הכול, חשוב להדגיש שאם ב-Wix אתם צריכים לכל היותר לחבר דומיין, בדרופל, ג'ומלה וכמעט כל מערכת אחרת אתם צריכים גם חבילת אחסון אליה אתם מעלים את האתר. עם זאת, יש לסייג ולהדגיש שברוב חברות בניית האתרים יוכלו לעשות זאת עבורכם, ולכן התהליך הוא עדיין שקוף מבחינתכם (כמו ב-Wix).


דרופל


דרופל היא מערכת שהייתה נפוצה בארץ בתחילת העשור הקודם, אבל מאז איבדה את זוהרה. הגרסה האחרונה היא גרסה 8, אך רוב המדריכים בעברית שאפשר למצוא ברשת מתייחסים עדיין לגרסה 7. כאשר מתקינים את הגרסה הבסיסית של דרופל, מקבלים אתר פשוט למדי שיכול לארח בעיקר תכנים מאוד בסיסיים או בלוגים.

אם רוצים לשפר את יכולות המערכת ולהתחיל להקנות לו נופך ובעיקר מראה קצת מקצועיים יותר, יש כבר צורך להשתמש במודלים שונים להרחבת המערכת, דבר שמתחיל מעט לסבך את הדברים. דרופל אומנם מגיעה עם מספר מודלים בסיסיים, אבל יש להתקין אותם בנפרד. לדוגמה, מודל שמאפשר למשתמשים לכתוב תגובות או מודל שמאפשר להוסיף שדה של מספר טלפון לטפסים. מגבלה נוספת של דרופל היא שממשק הניהול שלה הוא נוקשה יחסית ומתבסס על טבלאות של "בלוקים" שיש להגדיר לכל אחד מהם מיקום משלו בהתאם לתבנית. יש גם הרבה מונחים שמשתייכים לז'רגון המקצועי בדרופל ויכולים לבלבל עוד יותר משתמשים חדשים. לדוגמה, כל פיסות התוכן למעט כמה יוצאים מן הכלל נקראים nodes (צמתים) ואפשר ליצור גם צמתים מותאמים אישית לשימוש מאוחר יותר.

ואם כבר תבניות, הרי מבחינת תבניות אפשר אומנם להוריד תבניות לדרופל, אך כדי ליצור תבנית יפה בעברית, תצטרכו שילוב של ידע בתכנות ועיצוב אתרים, דברים שבדרך כלל עושים בחברות בניית אתרים מקצועיות. זו הסיבה שרוב האתרים שבנויים על דרופל בעברית ונבנו באופן עצמאי נראים בסופו של דבר די משעממים ומרובעים.


בשלב זה אתם אולי שואלים את עצמכם את השאלה "למה שמישהו ירצה להשתמש במערכת שהופכת דברים קטנים לכל כך מסובכים?". התשובה היא שאף על פי שלמשתמש הפשוט היא נראית מסובכת וחסרת ייחוד, אם הייתם עומדים מהצד השני בתור חברה לבניית אתרים, יכול להיות שהיה לכם הרבה יותר קל ליצור פרויקטים מורכבים באמצעות דרופל.


בין שאר האתרים שבנויים באמצעות דרופל אפשר למצוא לא מעט אתרי רשויות כגון אתר עיריית לונדון, אתר מדינת ניו-יורק וכו'. גם החברות טוויטר ו-ebay משתמשים בדרופל לאתרי הבית שלהן (האתרים הייצוגים).


ג'ומלה


ג'ומלה היא מערכת שמזכירה במידה רבה את דרופל, אבל היא נוחה יותר למשתמש הפשוט ומאיימת פחות.


המגבלה העיקרית בדרופל היא חוסר תמיכה בעברית מכיוון שאתר הקהילה הרשמית בעברית לא התעדכן מ-2013. אם רוצים להשתמש בדרופל עבור אתרים בעברית מלאה יש "לעברת" (לתרגם לעברית) את הגרסאות האחרונות שלה באופן עצמאי כדי שיהיה אפשר לנהל אותה בעברית. (לשם ההשוואה, ב-Wix אין כבר בעיות של עברית למרות שהממשק הוא באנגלית).


סוג התוכן המרכזי אתו עובדים בג'ומלה הם המאמרים שמשמשים כמעין עמודי תוכן. למאמרים האלו אפשר להוסיף מדיה כגון תמונות ולחלק אותם לקטגוריות. מלבד העובדה שהממשק של ג'ומלה עדיין לא ידידותי כמו זה של Wix, גם כאן כדי ליצור עמודים עשירים יותר תצטרכו להשתמש בהמון הרחבות.


מערכות תוכן סגורות


מערכות תוכן סגורות הן מלכודת הדבש של תחום בניית האתרים. הסיבה היא שכל עוד לא חתמתם עם החברה שבנתה לכם אותו שאתם יכולים לקבל את קוד המקור (ולרוב החברות אין אינטרס לעשות את זה), אתם תישארו אסירים שלה אם תרצו לעבור למערכת כמו Wix או לחברת בניית אתרים שתשדרג לכם את האתר.

אם יש לכם אתר תדמית קטן שיש בו 10 או 15 עמודים זו לא תהיה בעיה גדולה, אבל כשיש לכם אתר גדול יותר או מורכב יחסית (לדוגמה, חנות אי-קומרס), ההעברה של כל החומר ידנית יכולה לקחת לא מעט זמן.


מלבד זאת, עליכם לשים לב בשבע עיניים שאתם מעבירים את כל ההגדרות החשובות לגוגל ולכלים אחרי כגון תגי Title, תגים של Google Analytics, תיאורים לתמונות וכו'.


לסיכום


גם אם Wix היא לא מערכת מושלמת, בסופו של דבר זו המערכת שהכי קל להשתמש בה הן מבחינת התקנה (נדרשות רק כמה דקות לפתוח חשבון) וגם מבחינת הממשק והיכולת לעצב את האתר בלי ידע מוקדם. באמצעות ספריית התוספים הנרחבת שלה, היא יכולה לענות כמעט על כל הצרכים של משתמש שרוצה לבנות לעצמו אתר אישי או אפילו אתר ייצוגי לחברה קטנה עד בינונית.


מרבית המערכות האחרות מתאימות בעיקר לאתרים ארגוניים או אתרים מורכבים במיוחד שיצירה ידנית של כל עמוד ועמוד בנפרד עבורם היא אינה אפקטיבית.

38 צפיות0 תגובות
bottom of page